Wat geef jij jouw viervoeter te eten?

dog food

Hondenvoer, dat lijkt heel simpel maar door de vele keuzes die er tegenwoordig op de markt zijn is het toch een behoorlijke zoektocht. Je hebt brokken, vlees en ook nog eens aanvullende voeding voor je hond. Het houdt niet op. Het is dan ook erg lastig om te bepalen werk voer het beste bij jouw hond past. De zoektocht heb ik zelf ook 2 keer moeten uitvoeren, dit omdat 1 van onze honden allergisch is voor 80 % van de brokken die verkocht worden, allergisch is. De enige “normale” brok die hij kan hebben is hills hondenvoer.

 

 

Samenstelling vergelijken

Wanneer je op zoek gaat naar de juiste brok van jouw hond, is het van belang om goed te kijken naar de samenstelling van de brok. Wanneer je een hond hebt die allergisch is voor iets, is 2% van die grondstof al te veel voor je hond. Het wordt vaak door de vingers gezien, een allergie van een hond. Het is namelijk lastig te herkennen.  Bij onze hond was het duidelijk geworden door het vele krabben achter de oren en bijten op de pootjes, hij had namelijk jeuk. Sommige honden krabbelen veel in hun oren of bijten veel in hun staart. Je kunt op dat moment kiezen voor meerdere opties, of je geeft zelf wisselend voer voor 2 weken lang en kijkt of de jeuk dan stopt, of je laat het bloed van je hond testen op allergieën. Zelf hebben wij geëxperimenteerd met verschillende brokken en hills hondenvoer was overduidelijk een verlichting voor onze hond. Het krabben stopte na 4 dagen en het bijten na 6 dagen. De vacht begon te glanzen na 7 dagen achter elkaar hondenvoer van hills te hebben gegeven.

 

 

Geen rotzooi voor een krokante brok

Alle hondenbrokken die verkocht worden in de supermarken bevatten heel erg veel troep. De samenstelling is zo ongeveer 30 % gezonde voeding, 70 % goedkope rotzooi om de brok te laten vullen en krokant te krijgen. Hills hondenvoer vindt de ingrediënten heel belangrijk, zij kiezen daarom voor 100% goede voedingsstoffen en voegen zij groente voor de vitamines toe. Je kunt om deze reden zeggen dat het hills hondenvoer op natuurlijke basis is gebreid. Het gedroogde vlees heeft zijn ijzer en mineralen behouden. Het kost wat meer dan het supermarkt voer, echter hoef je ook minder gram aan brokken voor te schotelen aan je hond omdat de hond sneller vol zit van een goede brok. Investeer in je beestje en je zal het verschil na een aantal dagen al opmerken, een energieke hond met een glanzende vacht, dat wilt toch iedere hondeneigenaar?!