Waarom ik in mediums ben gaan geloven

Mijn hele leven ben ik altijd best wel sceptisch geweest tegenover bijgeloof en dat soort zaken. Ik dacht altijd heel rationeel en geloofde alleen iets als het wetenschappelijk bewezen kon worden. Toch is mijn kijk hierop een klein beetje aangepast door de jaren heen. Hoewel ik over bepaalde onderwerpen nog erg sceptisch ben, ben ik wel gaan geloven in mediums en paragnosten. In deze blog deel ik waarom mijn kijk hierop zo veranderd is. 

Te mooi om waar te zijn

Zoals ik al zei, was ik eerst altijd heel sceptisch over dingen als mediums en paragnosten. Mijn moeder geloofde hier altijd wel al in en keek graag naar een tv programma op TLC over een medium in Amerika. Aan de ene kant was ik altijd wel gefascineerd over wat deze medium allemaal wist over mensen. Maar aan de andere kant ging ik er natuurlijk vanuit dat het veel te mooi was om waar te zijn en gewoon in scène was gezet voor de televisie. Ook mediums en paragnosten op andere televisieprogramma’s zoals talentenshows geloofde ik nooit echt. Omdat dit iets is wat niet wetenschappelijk bewezen kan worden, ging ik er meteen vanuit dat het ook niet waar was. Als ik er nu op terugkijk, denk ik dat niemand ooit met volle vertrouwen in mediums kan geloven als ze het zelf niet ervaren hebben. En zelfs al heb je het ervaren, dan is het nog moeilijk te bevatten. Na mijn hele leven sceptisch te zijn geweest, had ik uiteindelijk de mogelijkheid om zelf met een medium te praten. Dit heeft mijn hele kijk hierop veranderd. 

Mijn ervaring

Mijn ervaring met mediums en paragnosten begon toen mijn moeder en ik een keer nieuwsgierig geworden waren na het kijken het TLC programma. We zochten een paragnostenchat op en namen contact op met een paragnost. Wij waren al snel onder de indruk toen de paragnost ons een aantal dingen vertelde over onze overleden dierbaren die niemand anders had kunnen weten. Zelf een grondige internet zoektocht zou nooit die informatie kunnen geven. Na deze ervaring wilde we dit nog een keer in het echt ervaren. Wij gingen naar een bijeenkomst van een medium. Je moet dan een voorwerp van de overleden dierbare meenemen. De medium kwam op een gegeven moment naar ons toe en vertelde ons dat ze de aanwezigheid van mijn overleden opa voelde. Dit was zo’n bijzonder moment, dat ik dit nooit meer ben vergeten. Sindsdien blijf ik natuurlijk altijd wel een beetje sceptisch, maar ben ik wel steeds meer gaan geloven in het paranormale.