Vertrekken

Ik heb al sinds mijn dertiende een baan. Ik ben begonnen met een krantenwijk. Dit was, voor mijn leeftijd, hard werken. Op mijn vijftiende ben ik bij de Burger King gaan werken. Dit was heel saai werk en verdiende helaas niet goed. Op mijn zeventiende ben ik in het magazijn van mijn moeder haar kledingwinkel gaan werken. Dit betaalde beter, maar het ontbrak me aan mensencontact. Op mijn negentiende ben ik bij een makelaar gaan werken. Dit was mijn meeste favoriete baan tot nu toe. Toch vond ik het jammer dat ik het gebouw alleen maar mocht verkopen en geen eigen inbreng had. Om deze reden ben ik op mijn tweeëntwintigste de projectontwikkeling in gegaan. Bij toeval ging mijn vriendin op dezelfde leeftijd de wereld van de makelaardij in. We kwam elkaar geregeld tegen op werk. Na twaalf jaar werken hadden we er allebei genoeg van. We woonden in een heel goedkoop huurappartement in het oosten van het land. We werkte in loondienst en hadden veel geld gespaard. Samen vonden we dat het tijd was om de wereld te ontdekken. Per boot zag je niet genoeg van het land, en op het water viel ook niet veel te zien. Vanuit een vliegtuig is alles te klein. We besloten om te gaan reizen met een vrachtwagen.

Verbouwing

Via een vriend van mijn familie konden we redelijk goedkoop een vrachtwagen bemachtigen. Het was het soort vrachtwagen die niet losgekoppeld kon worden. Het leek meer op een persoonsvervoer voertuig die ze in het leger gebruiken. aan de zijkant bouwde we een ingang met een uitschuifbare trap. Aan de binnenkant kwam een tweepersoonsbed, een tv, een kledingkast, een mooie keuken en een laminaat vloer. Aan beide wanden bij het bed kwam een stekkerdoos, voor het opladen van onze telefoons. Aan de buitenkant werd de bus wit gespoten, en kreeg die zwarte velgen.

Op de weg

Na hard, en duur, werk te hebben geleverd waren we ready voor de weg. We hadden onze banen opgezegd en wilde twee jaar lang rond gaan reizen. Vrienden van mijn vriendin wil heel graag twee jaar lang in onze huurwoning wonen. Hierdoor kregen we elke maand nog een vast bedrag. Dit zorgde ervoor dat we heel erg lekker konden eten onderweg. De campings waar we stonden waren relatief goedkoop. We reden zo snel mogelijk naar het zuiden toe om de zon te vinden. We waren rond maart vertrokken uit Nederland. Het weer kon dus alleen nog maar beter worden vanuit ons perspectief.