Een nieuw huis naar eigen smaak

Verhuizen is altijd spannend. Je gaat van het ene thuis naar een nieuw huis en daar moet je dan nog een thuis van maken. Van een huis een thuis maken, kan best lastig zijn maar door de boel in te richten naar je eigen wensen kom je al een heel eind. In deze blog vertel ik je hoe je dat kan doen. Lees je mee?

Alles fris en fruitig

Wanneer je de sleutel hebt, pak dan meteen maar de emmer en de mop erbij. Hoe schoon de vorige bewoners ook waren, het is toch lekker om alles even goed te soppen. Zo weet je zeker dat alles naar jouw standaard schoon is, je inspecteert meteen je huis goed en je kan alles inrichten in een schone omgeving. In zo’n huis wil je toch een stuk liever wonen dan een zwijnenstal.

Een nieuw likje verf en een vloer naar wens

Dan gaan we kijken naar jouw wensen. Heb je witte muren? Tijd voor een nieuw likje verf. Dat is de laatste stap van het ‘fris en fruitig’ maken van je nieuwe woning. Maar je moet ook kijken naar de vloer, niet iedereen houdt van de vloer die bij hun huis geleverd wordt en soms wordt er helemaal geen vloer geleverd. Je kan dan voor ruimtes als slaapkamers het beste kijken naar een tapijtvloer. Ga niet voor een rol maar voor een tapijttegel. Deze tegels zijn makkelijk te plaatsen en te onderhouden én, als het nodig is, kan je ze ook zo vervangen. Kijk voor tapijttegels restpartij op de website tapijttegelhandel.nl.

De stijl van het interieur

Hoe ga je jouw nieuwe huisje inrichten? Dat hangt waarschijnlijk wel samen met de kleuren op de muur en het soort vloer dat je uitkiest. Een nieuw huis betekent een nieuwe inrichting, een schone lei. Je kan alles inrichten met je oude meubels maar het is ook het ideale moment voor een frisse wind in het interieur. Ga je van ouderwets en huiselijk naar stoer en modern of juist andersom, misschien zelfs een mix?

Tijd om te wonen!

En dan is het tijd om in je nieuwe plekje te gaan wonen. Dan wordt het pas echt thuis, als je er woont en men er over de vloer komt. Organiseer een feestje om de intrek in je nieuwe woning te vieren. Zo weet iedereen je kasteeltje ook in de toekomst snel te vinden. En dat is altijd gezellig.