Een make-up look voor een avondje uit

Ben je van plan om een avondje uit te gaan maar heb je erg weinig inspiratie voor een mooie make-up look? Het is natuurlijk niet voor iedereen zo standaard om elke dag make-up te dragen. Sommige kiezen ervoor om dagelijks een simpele make-up look te dragen en dan ’s avonds een wat uitgebreide make-up look. En andere kiezen er voor om juist alleen bij een avondje uit of een verjaardag een mooie make-up look te maken. Ben je op zoek naar wat inspiratie voor een party look? Lees dan snel verder!

De basis

Een mooie make-up look begint bij een goede basis. Bij een goede basis moet je denken aan een primer, een foundation, e.v.t. concealer, poeder, bronzer en blush. Je brengt het ook in deze volgorde aan. Als eerst is het dus belangrijk om je huid mooi egaal te krijgen. Omdat het een avond look is wil je dat het de hele avond/nacht goed blijft zitten, daarom is een primer belangrijk. Als je de huid mooi egaal hebt gemaakt is het tijd om diepte en schaduwen aan te brengen in je gezicht. Dan nog wat kleur met een mooie blush en e.v.t. wat highlighter voor een mooie glans.

De ogen

Als de basis erop zit is het tijd voor de ogen. Omdat het een avond look is mag je best uitpakken met oogschaduw. Breng in je arcadeboog en buitenste hoek van je oog een mooi donker bruin aan. Op het ooglid kan je dan uitpakken met een mooie Goude shimmer kleur. Na de oogschaduw kan je er voor kiezen om een eyeliner aan te brengen. Een vloeibare eyeliner geeft een wat donkerder effect en een poeder eyeliner zorgt voor een wat zachtere look. Als laatst kan natuurlijk een mooie mascara niet ontbreken. Je kan er ook voor kiezen om nepwimpers aan te brengen maar dit is dan wel weer echt voor de professionals.

De lippen

Zodra de basis make-up en de oog make-up erop zitten zijn alleen de lippen nog over. De kleur van je lippenstift hangt er een beetje van af hoe donker je je oogschaduw hebt gemaakt. Heb je dit een beetje rustig gehouden? Dan is een rode lip de perfecte optie voor jou! Zorg eerst voor een goede lipliner zodat je lippenstift er perfect op zal komen te zitten. Heb je een wat donkerdere make-up look gemaakt? Dan is een nude kleurige lip een beter idee voor jou!