Een linkbuilding strategie opzetten voor je bedrijf

Tegenwoordig zijn er in iedere branche wel vele ondernemingen te vinden, vooral online. Door middel van webshops en websites kunnen ondernemingen hun producten of diensten aanbieden. Je wilt de websitebezoeker zoveel mogelijk informeren en op jouw websites houden, om deze vervolgens te laten converteren. Dit kan een aankoop bij een webshop zijn, maar ook het inschrijven voor een nieuwsbrief is al iets wat erg waardevol kan zijn.

Het meest waardevolle is echter het aantal websitebezoekers, omdat je zichtbaar zult moeten zijn bij de doelgroep. Er is enorm veel concurrentie en zul je dus ook een unieke content- en linkbuilding strategie moeten volgen, waar we je in dit blog meer over zullen vertellen!

Linkbuilding: het verkrijgen van SEO backlink

Voor online ondernemingen is het belangrijk om zichtbaar te zijn bij de doelgroep. Met SEO zul je verschillende strategieën kunnen inzetten die invloed hebben op de organische zichtbaarheid van de onderneming. Linkbuilding is hier één van.

Linkbuilding is het actief verkrijgen van SEO backlinks van externe websites naar jouw website. Het uiteindelijke doel van deze backlinks is dat zij door middel van hun linkwaarde een hogere waardering voor zoekmachines zal behalen. Er zijn wel meer dan 200 factoren die invloed kunnen uitoefenen op de organische posities, maar is linkbuilding toch wel een van de bekendste. 

Een kwalitatieve link zorgt bijvoorbeeld voor een juiste waarde voor jouw website, maar kun je met een link naar jouw website in een blog ook zorgen voor meer websitebezoekers. Vanuit een blog komen de lezers op jouw website terecht, waarna jij ze kunt aanspreken op je website en ze de salesfunnel kunt laten doorlopen!

Linkbuilding uitbesteden aan een bureau

Nu kun je er natuurlijk voor kiezen om zelf aan de slag te gaan met linkbuilding. Echter is het erg lastig om de juiste kwalitatieve links te vinden, wat een linkbuilding bureau juist erg makkelijk voor je kan realiseren. Met de uitbesteding zul je samen met het bureau een juiste linkbuilding strategie opzetten en wordt er gestart vanuit een nulmeting. Het linkbuilding bureau doet onderzoek naar de zoekintenties van jouw doelgroep, om hier vervolgens op te focussen en seo backlinks te genereren voor je eigen website. Op de lange termijn zul je zien dat je constant groeit in het aantal bezoekers op de website, leads, conversies en uiteindelijk je omzet.

Iets voor jouw onderneming? Onderscheid jezelf van de concurrentie en ga aan de slag aan de hand van een unieke linkbuilding strategie, waar je zult groeien in de markt en langzamerhand een grotere speler zult zijn!