Breng meer groen in je huis met planten!

Een huis zonder planten is vaak een stuk saaier dan een huis die vol staat met groen. Het geeft namelijk een hele fijne sfeer als je planten in huis hebt! Daarom zijn planten in huis zeker een goed idee. Als je nog niet zo’n goed idee hebt van wat voor soort planten in huis kunnen ben je hier aan het goede adres, je leest er in dit artikel van alles over!

Verschillende soorten die je in huis kunt zetten

Als je graag planten in huis wilt zijn er veel verschillende soorten waar je uit kunt kiezen. Er zijn kleinere planten, maar je kunt ook juist gaan voor een hele grote plant in huis. Tegenwoordig zijn  hippe kamerplanten enorm populai. Maar zeg nou zelf, dat is toch logisch?

In planten zit vaak veel verschil, dit geldt ook voor de hoeveelheid onderhoud. Sommige planten hebben wat meer liefde nodig als anderen. Ga daarom goed bij jezelf na of je goed bent in het in leven houden van planten of dat dat niet jouw sterkste punt is. Mocht je van jezelf weten dat je zeer waarschijnlijk regelmatig gaat vergeten om de planten water te geven, ga dan opzoek naar planten die met een kleine hoeveelheid water kunnen overleven.

Voor iedere kamer een andere plant

Als je graag in iedere kamer iets van een plant wilt, dan zijn er verschillende keuzes die je hebt. Het is wel belangrijk om ook te kijken naar waar de plant het beste tot zijn recht komt. Sommige planten kunnen goed tegen vochtigheid en staan daarom goed in de badkamer, andere kunnen daar juist niet goed tegen. Als je ook graag een plant wilt in je slaapkamer, dan is het handig om te gaan voor een slaapkamer plant

Planten in huis zijn ook nog goed voor je!

Naast dat planten heel mooi staan in huis, is het ook zo dat ze goed voor je zijn om in huis te hebben. Alle planten halen koolstofdioxide uit de lucht en maken daar vervolgens zuurstof van. Dat zorgt ervoor dat er in jouw huis meer zuurstof is en jij dus gemakkelijk aan zuurstof komt. Planten doen dit alleen wel als er licht is, zodra het donker is halen planten zuurstof uit de lucht. Dat is de reden dat sommige planten minder geschikt zijn voor op de slaapkamer. Houd dit dus wel even in de gaten.

Sommige planten zorgen er ook nog eens voor dat de lucht in je huis gezuiverd wordt. Door de bladeren en wortels halen ze schadelijke stoffen uit de ruimte. Voor jou wordt de lucht die je dan inademt minder schadelijk, dit kan een goede invloed hebben op je gezondheid.