Altijd een ramp wanneer dit gebeurt

We werken allemaal hartstikke hard voor onze spullen. We werken vaak om nieuwe spullen te kopen en onszelf een klein cadeautje te geven. Want vaak zoeken we een reden waarom we iets willen kopen. Maar soms heeft iets geen reden nodig en hebben we het nodig of willen we het heel graag. Dan hoeven we onszelf niet echt te verantwoorden. En al helemaal niet naar jezelf toe. Zolang je maar niet in de geld problemen komt natuurlijk, dan is het allemaal goed.

Wanneer een dure aankoop kapot gaat

Dit is natuurlijk ontzettend pijnlijk wanneer dit gebeurt. Je hebt hard gewerkt en gespaard om een duurde aankoop te doen. Bijvoorbeeld een nieuwe MacBook. En het is dan altijd zo pijnlijk wanneer ze na een aantal jaar kapot gaan. Of misschien als er een productiefoutje in zit en je een macbook reparatie nodig hebt. Dat doet gewoon altijd even pijn. En dat is logisch. Want je koopt natuurlijk wel kwaliteit en dan wil je dat het goed blijft werken. Vooral wanneer je het niet zo lang hebt, of wanneer je er super zuinig op bent. Dan wil je natuurlijk ook gewoon dat het goed werkt. 

En dat heb je eigenlijk met alles wat een flinke hap geld kost. Je wilt dat het een lange tijd mee gaat en je bent er super zuinig op. Dan is het natuurlijk super vervelend wanneer het snel kapot gaat. Of sneller dan verwacht. Vooral wanneer je er ontzettend zuinig op bent. 

Van MacBook tot camera

En dit kan je natuurlijk met alles hebben. Van een MacBook tot een camera. Of van een koelkast tot een wasmachine. Het kost altijd net iets te veel wanneer je het moet laten maken of wanneer je een nieuwe moet kopen. En dat doet dan altijd pijn. Maar het is niet alleen met hele dure aankopen natuurlijk. Wanneer je gewoon iets koopt. Of het duur is of niet. Wanneer het binnen de kortste keren kapot gaat is het eigenlijk altijd te duur. Of wanneer het niet doet wat het moet doen. Dus het is altijd belangrijk dat je goed kijkt naar of iets werkt. En koop het niet te vroeg vooral ook. Want wanneer je een apparaat koopt en je zet het in de kast omdat je bijvoorbeeld pas over lange tijd uit huis gaat heb je de kans dat het kapot gaat en de garantie er niet meer op zit. Dat is natuurlijk al helemaal zonde en dat wil je natuurlijk ook niet.