Een winkeltje op het internet

Steeds meer mensen openen een winkeltje op het internet. En dat is niet zo gek want als je dat goed aanpakt, kan je daar ook echt je werk van maken. Leuk en nieuw, dat is wel een beetje waar dit jaar om draait. In deze blog vertel ik je meer over het opzetten van een online winkel, vanuit welk idee je dat kunt beginnen en wat dingetjes waar je aan moet denken. Lees je mee?

Sieraden, stickers en andere creatieve dingen

Veel mensen starten zo’n winkeltje op vanuit een hobby. Bijvoorbeeld als je het leuk vindt om boeketten te maken met droogbloemen of je bent handig en creatieve aangelegd als het gaat om het maken van sieraden of servies. Herken je jezelf in zo’n hobby? Dan heb je hier wellicht een leuk idee te pakken en is dit het teken dat je er verder mee aan de slag moet, tijd om jouw hobby naar een hoger niveau te tillen.

Aantrekkelijke winkel

Allereerst heb je een website nodig. Maar dan liever geen kale bedoeding waarop alles in Comic Sans staat getypt. Dat komt niet zo professioneel over en nodigt bezoekers van de website ook niet uit om tot een koop over te gaan. Tijd dus voor een mooie winkel, want dat is wat je website in essentie is. Hiervoor is soms wel wat vaardigheid vereist al zijn er ook programma’s die goed te hanteren zijn en het je stap voor stap uitleggen. Je kan ook een bedrijf inhuren om een website voor je te maken, dan heb je er helemaal geen omkijken meer naar.

Mooi verpakt

Als men dan tot een koop over is gegaan, is het wel zo leuk als je het in een mooie verpakking verstuurd. Ik raad zeker mooie en stevige verpakkingszakjes aan voor kleinere producten. Deze kan je dan vervolgens weer verpakken in luchtkussen enveloppen. Zo voorkom je beschadiging aan de producten. Dat zorgt ervoor dat je product goed bij je klant aankomt, die blij is en je zo een goede reputatie opbouwt. Daarnaast vinden mensen het leuk als hun bestelling mooi verpakt is, dat voelt toch een beetje alsof ze een cadeautje krijgen. Ook zijn er gripzakjes die het product op hun plek houden in de verpakking.

Van hobby naar inkomen

Zo bouw je langzaamaan je online winkeltje. Je moet er veel tijd en moeite in steken, dat is met werk nou eenmaal niet anders. Maar als je het vanuit een hobby doet, voelt het nooit als werken. Dat wil toch iedereen?