Wil je van afval af? Dan is een container huren handig!

Heb je geen zin om afval weg te brengen naar de milieustraat? Dan is het misschien handig om bijvoorbeeld een tuinafval container te huren. Een goedkope container huren is heel gemakkelijk en kan voor verschillende soorten afval gebruikt worden. In dit bericht lees je alles over containers huren: wat is het, waarvoor kan je ze gebruiken en hoe werkt het.

Verschillende soorten containers

Als je een container huren wilt, kan dit voor verschillende soorten afval. Denk bijvoorbeeld aan tuinafval, grofvuil of bouw- en sloopafval. Een container huren is heel handig, want het is een makkelijke manier om van al het afval af te komen. Bovendien hoef je dus niet meer naar de milieustraat toe om het afval weg te brengen, want de container wordt bij jou thuis geleverd.

Wat mag er bij het tuinafval?

Heel veel soorten tuinafval kunnen in de container, maar er zijn ook een aantal uitzonderingen. Zo mag er geen hout met nails in de container, en ook geen chemisch afval zoals verf of motorolie. Het is dus belangrijk om van tevoren even te checken welk soort afval je in de container kan doen.

Wat mag er bij het grofvuil?

Bij het grofvuil valt onder andere meubilair, elektrische apparaten, mattresses en bankstellen. Eigenlijk al het grove vuil dat niet in andere containers mag dus. Er mogen geen bouw- en sloopmaterialen in de grofvuilcontainer, want dat valt onder het bouw- en sloopafval.

Wat mag er bij het bouw- en sloopafval?

Bouw- en sloopafval is afval dat ontstaat tijdens een verbouwing of renovatie. Dit kunnen materialen zoals hout, steen, beton en tegels zijn. Ook puin hoort bij het bouw- en sloopafval. Het is belangrijk om ervoor te zorgen dat al het afval goed gescheiden is, want anders kan de container niet geleegd worden.

Hoe werkt het?

Heel simpel: je vult de online formulier in en geeft aan waar en wanneer je welke container wilt laten leveren. Vervolgens ontvang je een bevestiging per mail met alle details. De dag dat je de container wilt laten leveren, staat er iemand bij jou voor de deur om alles te regelen en kun je meteen beginnen met het wegbrengen van al het afval. Wanneer je klaar bent, breng je de container weer terug naar de verhuurder.

De voordelen nog even op een rijtje:

  • Het is makkelijk en snel
  • Je hoeft niet naar de milieustraat toe om het afval weg te brengen
  • De container wordt bij jou thuisbezorgd
  • Je kunt verschillende soorten containers huren

Kortom: een container huren is dus heel handig als je veel afval hebt dat je gemakkelijk kwijt wilt.