Warm blijven deze winter

Het wordt iets kouder deze winter dan de laatste paar winterjaren volgens verschillende verslagen. Warm blijven gaat dus iets moeilijker worden dan in de laatste paar jaren. Zeker voor de mensen die meer van het warme zomerweer houden, is het even handig om een memory boost op te schrijven. Die boost vind je hier!

Kleding

De belangrijkste tip om warm te blijven in koudere maanden is natuurlijk de kleding die je draagt. Hoodies en trainingspakken, bijvoorbeeld van Black Bananas, zijn heerlijk om binnen te dragen. Deze zijn comfortabel en zitten ook iets losser. Lossere kleding helpt beter om warmte te bewaren dan strakkere kleding en zal iemand dus warmer houden. Dit komt omdat de warmte tussen het lichaam en de stof blijft zitten. Black Bananas is een goed merk om de kledingstukken vandaan te halen, omdat het staat voor hoge kwaliteit, een comfortabele fit en het ziet er ook nog eens goed uit.

Wanneer je naar buiten gaat, is het belangrijk om een lekkere warme jas te hebben. Denk hierbij aan Airforce. Airforce is een Nederlands merk en huist jassen voor elk weer. Zo ook voor de wintermaanden. Alle jassen en andere kleding zijn gemaakt van een hoge kwaliteit en hebben zeker een goede prijs- kwaliteitsverhouding. Ze kunnen jarenlang meegaan en houden je ondertussen nog steeds warm. Je weet met Airforce en Black Bananas beiden zeker dat je waar krijgt voor het geld dat je voor de kleding betaald!

Eten en drinken

Iets waar mensen misschien wat minder snel aan denken, is dat eten en drinken ook erg belangrijk is wanneer je warm wil blijven. Dit komt omdat je lichaam energie nodig heeft om warmte aan te maken. Daarom is het belangrijk om regelmatig wat te eten en te drinken. Ga je voor een langere tijd naar buiten? Neem een thermofles mee! Warmer eten werkt het best (en warmt je gelijk op), maar het hoeft niet per sé.

In huis

De laatste tip gaat over binnen zijn. Een warm huis begint namelijk met goede isolatie. Bij een slechte isolatie trekt de warmte door de muren en deuren heen en zal zo het huis ontsnappen. Om een huis dan te verwarmen, is het nodig om constant de kachel hoog te stoken. Eigenlijk is dit een beetje weggegooid geld, wanneer er ook geïnvesteerd kan worden in betere isolatie. Zo blijft een huis langer warm voor een lagere prijs en is er ook nog eens minder geluidsoverlast.

Niks is lekkerder dan een warm bed na een koude dag. Om dit voor elkaar te krijgen, kan er een praktische tip opgevolgd worden: maak je bed op! Als de lakens de hele dag in een hoopje op het voeteinde liggen, zal het bed sterk afkoelen. Als het opgemaakt wordt, kan je er meteen induiken ’s avonds en is het ook een stuk warmer!