Epoxy vloer van MR. Boat

Tegenwoordig wil niet iedereen meer een standaard vloer die gemaakt is van laminaat of pvc. Buiten dat dit nog vrij prijzig kan worden, zie je het ook bij veel mensen en is het dus niet origineel. Wat je ook kunt gebruiken is een epoxy. Een epoxy vloer is zeer stijlvol en wordt steeds meer gebruikt in ook woonkamers. Vaak zie je een epoxy vloer in garages of in showrooms. Dit komt omdat het er strak uitziet en makkelijk schoon te maken is. Wat ook handig is aan zo’n vloer is dat die bestendig is tegen de meeste chemicaliën. Denk dan bijvoorbeeld aan olie, vet of schoonmaakmiddelen. Doordat deze vloeren zo glad zijn kun je hem snel en eenvoudig schoonmaken. Dat is erg belangrijk in bijvoorbeeld een keuken of badkamer. 

De vloeren van MR. Boat

De meeste epoxy vloeren worden zijn gietvloeren. Dat is bij MR. Boat niet het geval. Hier hebben ze epoxy vloercoating. Dus in plaats van dat er een dikke laag aan epoxy wordt gegoten over de vloer worden er twee dunne lagen aangebracht met een roller. Op deze manier is het veel makkelijker om zelf te doen.Als je zelf een gietvloer wilt aanleggen zie je het regelmatig fout gaan en is de epoxy ongelijkmatig verdeeld. En het mooie van de epoxy vloeren van MR. Boat is dat er in principe geen primer nodig is. De epoxy hecht goed aan de meeste ondergronden zoals beton, hout of metaal. Alleen wanneer de grond vochtig is of bevuild met onder andere olie en andere dingen is een primer nodig. Ook is de vloercoating op basis van water gemaakt en bevat het geen schadelijk stoffen. Zo kan deze overal worden neergelegd zonder dat je zorgen hoef te maken om bijvoorbeeld uw huisdieren. Maar bij MR. Boat hebben ze meer dan alleen vloercoating, ze hebben ook epoxyhars wat je kunt gebruiken om dingen te repareren of om te gebruiken in de hobbywereld.

Andere gebruiken van epoxy

Zoals net is vermeld wordt het niet alleen gebruikt voor een epoxy vloer maar voor veel meer. Je kunt epoxyhars ook gebruiken om kleine dingen te repareren. Denk hierbij aan een als een tafelblad kapot is of voor booteigenaren. Aangezien epoxy volledig waterdicht is als het is uitgehard, en goed aangebracht natuurlijk, kan het gebruikt worden om boten te repareren in combinatie met glasweefsel. En voor de hobbyist kun je de epoxyhars gebruiken om jouw projecten te verstevigen of om er een coating laag op te doen zodat het langer mee gaat.