ssst, ze kunnen onze plannen afluisteren

vergaderlocatie

Ik heb sinds 10 jaar een eigen onderneming, ik zit in de reclame. In de loop van de jaren is mijn bedrijf wel gegroeid waardoor er ook steeds meer personeel aangenomen moest worden. Het team is binnen 10 jaar van 2 man naar 28 man gegroeid waar ik erg trots op ben.

Wat doen wij nou precies

Wij zijn in de volksmond nog een kleinschalig bedrijf die reclame maakt voor grote supermarktketens. We hebben regelmatig door heel het land meetingen met onze grote klanten en eens in de paar maanden wordt er vergaderd wat zij verwachten en wat wij waar kunnen maken.
Waar het vroeger heel makkelijk ging dat je de supermarkt in liep en bij wijze van spreken midden in de supermarkt stond te vergaderen, mag dat tegenwoordig allemaal niet meer.
Nu moeten we dus in een afgesloten ruimte zitten om diefstal van de concurrent te voorkomen, ja echt waar, dat is vroeger gebeurd. Hoe dan ook, het is altijd een ramp om ergens een plek te zoeken in de supermarkt waar minimaal 5 lege stoelen aanwezig zijn, het liefst een tafel om aantekeningen te maken of zelfs alles direct uit te werken op een tablets en een bak koffie bij zo’n langdradige vergadering zal ook wel prettig zijn.Vaak is dit dus allemaal niet aanwezig en staan we met een kleine groep in de hoek van de kantine in de hoop dat we zacht genoeg praten dat niemand het kan verstaan.

We kunnen hier niet meer vergaderen, wat nu?

Ah fijn, vrijdagmiddag om 16.30 gaat de telefoon, de grootste klant deelde mij mee dat zijn baas heeft aangegeven alle vergaderingen buiten de deur gepland moeten worden want er was sprake van diefstal van ideeën. Maar hoe dan? De afspraak stond op maandag ochtend 11.00 gepland, hoe kan ik nu in zo’n korte termijn een vergaderlocatie regelen? Dat wordt de hele avond rond bellen, mailen en googelen.
10 minuten na mijn mailtje werd ik gebeld door een mevrouw die zij dat er toevallig een afspraak was uitgevallen en dat die vergaderlocatie vrij was gekomen. Een pak van mijn hart, je kon hem op de grond horen vallen zo blij dat ik was.
Eenmaal de klant op de hoogte gesteld te hebben en de vergaderlocatie te hebben doorgegeven kwam ik voor het eerst op de desbetreffende locatie. Het was goed verzorgd, we kregen allemaal een kopje koffie, thee of water aangeboden en er stonden lekkere koekjes voor ons klaar op tafel. De dames achter de balie waren meer dan vriendelijk en we hebben in alle rust en alle privacy kunnen vergaderen. Vanaf heden is het ook onze vaste vergaderlocatie geworden. Zo zie je maar, een geluk bij een ongeluk.