Hoe verwarm jij zuinig jouw huis? 

Aan het einde van de maand krijgt u een hele dure energierekening voorgeschoteld. De reden van de dure energierekening kan door de verwarming komen, dit is namelijk een groot deel van de rekening. Echter kunt u niet zomaar de verwarming de hele dag uit zetten, want tijdens de koude dagen is verwarming nodig. Gelukkig zijn er een aantal manieren waarop u uw huis energiezuinig kan verwarmen. 

 

Voordelen van energiezuinig wonen

Ten eerste is een voordeel dat u meer geld bespaart met het verwarmen van uw huis, dat is natuurlijk mooi meegenomen voor uzelf. Maar u helpt niet alleen jezelf ermee, maar ook het klimaat. Als u minder gas verbruikt stoot u minder CO2 uit. CO2 is erg slecht voor het klimaat, dus hoe minder CO2 uitstoot, hoe beter het klimaat. Het is voor u natuurlijk ook fijn om te weten dat u een bijdrage doet aan een beter klimaat. 

 

Enkele tips 

Er zijn heel veel kleine tips die ervoor kunnen zorgen dat u zuiniger uw huis kan verwarmen. Als allereerst is het belangrijk dat u alle deuren in het huis sluit als u de verwarming aan hebt staan, anders ontsnapt de warmte weer naar buiten. Ook is het belangrijk om alleen de ruimtes te verwarmen waar u bent. Een kleine manier om geld te besparen is om uw thermostaat 1 graad kouder lager te zetten dan dat u meestal zou doen, zo een kleine actie heeft al invloed. En zet je thermostaat op 15 graden als er niemand thuis is, hiermee draag je ook al bij aan een beter klimaat en bespaar je ook geld. 

 

Overstappen naar panelen in plaats van gas

Als u nog steeds vind dat u met de enkele tips hierboven niet energiezuinig genoeg uw huis verwarmd, kunt u ook overstappen naar infrarood panelen. Infraroodpanelen stralen alleen warmte naar de plekken waar u bent, zo verwarmt dit dus niet delen die niet verwarmd hoeven te worden. Naast dat deze panelen heel zuinig werken, staat het ook mooi in het huis. Er zijn vele verschillende soorten en kleuren, dus deze panelen passen goed bij elk interieur. Door deze energiezuinige bijverwarming zorgt u ervoor dat uw energierekening een stuk lager wordt, maar ook dat u een steentje bijdraagt aan een betere klimaat. 

Er zijn dus veel manieren waarop u ervoor kan zorgen dat u energiezuiniger uw huis verwarmd. Het is voor jezelf, maar vooral goed voor het klimaat dat u hieraan gaat beginnen.