Een kopje koffie in de morgen, is een dag zonder zorgen

Een lekker bakje koffie, dat is wat enorm veel mensen dagelijks nodig hebben. Het wordt dan ook wel eens gekscherend de benzine van de kantoorarbeiders genoemd. En niets is minder waar, er zijn zelfs meer dan genoeg mensen die zonder een bakje koffie 's ochtends de hele dag een stuk minder productief zijn. Vandaar ook de titel 'Een kopje koffie in de morgen, is een dag zonder zorgen'. Toch staan veelste veel mensen niet stil bij het kopje koffie die ze drinken. Vaak zijn ze hard aan het werk en eigenlijk drinken ze zonder erbij na te denken hun kopje koffie op. Het gaat dan puur en alleen maar om de cafeine en vaak staan ze dan niet stil bij de heerlijke smaak die zo'n kopje koffie te bieden heeft. Het is dan goed om thuis wel even dat momentje te pakken en lekker te genieten van een lekker bakje koffie. Benieuwd voor welke koffie je moet gaan en uit welke continenten en welke landen deze komen? Lees dan snel verder!

De lekkerste koffiebonen

Volgens velen worden de lekkerste koffiebonen gemaakt in Zuid-Amerika. Het is ook niet gek dat daar de meeste koffieplantages zich bevinden, want het klimaat is enorm gunstig voor de koffieboon om te groeien. Het is dan ook niet voor niets dat eeuwen geleden de VOC massaal naar dergelijke landen vaarden met de boot om daarna het zwarte goud naar Europa te brengen. Naast Zuid-Amerika is ook Afrika een geliefd land voor koffiebonen. Kenia en Tanzania staan inmiddels ook wereldwijd bekend om hun vakmanschap wat betreft koffie. Beiden hebben een gunstig klimaat, maar er is nog wel een aanzienlijk verschil te merken. Normaal gesproken groeien er aan één koffiebes, twee koffiebonen. De Tanzanianen doen het compleet anders en daar groeit er maar één koffieboon per koffiebes. Dit geeft de koffieboon weer een hele aparte smaak en structuur.

Lekker genieten

Een goede kop koffie begint wat mij betreft bij het even de tijd nemen voor die kop koffie. De hele dag ben je al ontzettend druk en nu is het dan tijd om even een momentje voor jezelf te nemen en te genieten. Neem dan tijdens het koffiedrinken ook echt de smaken in je op en probeer ook te achterhalen wat je precies proeft. Door echt tijd voor de koffie te nemen, ga je deze ook enorm waarderen en zul je je echt beseffen dat je iets magisch aan het drinken bent.