Een auto shortleasen kan een handige optie zijn voor jou

Het wordt steeds duurder om een auto te kopen. Wanneer je tegenwoordig een nieuwe auto wilt hebben is de kans erg groot dat je daar voor een lange tijd voor moet gaan sparen. Het aankoopbedrag van een nieuwe auto kan vaak erg hoog zijn. Daardoor kan het gebeuren dat je lang bezig zal zijn om dat bedrag bij elkaar te sparen. Bovendien komen er ook nog eens andere kosten bij kijken wanneer de auto eenmaal is gekocht. Zo moet je bijvoorbeeld betalen voor de verzekering van de auto en ook zal je maandelijks geld moeten neerleggen voor de wegenbelasting. Daarboven zal er ook nog rekening gehouden moeten worden met eventuele kosten voor het onderhoud van de auto en kosten die je voor de benzine zal moeten betalen. Wanneer je dat onder aan de streep allemaal optelt zal dat een flink bedrag zijn.

 

Shortlease 

Daarom is het voor mensen steeds aantrekkelijker aan het worden om te kiezen voor een leaseauto. Wanneer je er namelijk voor kiest om een auto te leasen zal je alleen maar een vast bedrag per maand hoeven te betalen voor de auto. Daarnaast hoef je alleen nog voor de kosten van de benzine betalen en vervolgens zal je al weten wat er per maand betaald moet worden voor de auto. Sommige mensen vinden het leasen echter geen fijne keus, aangezien dit betekent dat er een langdurig contract getekend zal moeten worden. Gelukkig is het nu ook mogelijk om te kiezen voor een shortlease. Dit houdt in dat de minimale huurperiode van de leaseauto slechts een maand zal zijn. Op die manier zal je niet voor meerdere jaren aan de auto vast hoeven te zitten. 

 

Ook privé

Het is mogelijk om te kiezen voor een zakelijke shortlease. Dat zou betekenen dat je op de naam van het bedrijf de auto zal gaan leasen. Deze wijze van leasen kan handig zijn wanneer je als bedrijf tijdens sommige projecten een leaseauto nodig zal hebben. Naast het leasen via een bedrijf, is het ook gewoon mogelijk om te kiezen voor de shortlease prive. Op die manier zal je dus ook als particulier een mooie auto kunnen leasen, zonder dat je hieraan een paar jaar vast zal moeten zitten. Wanneer je bijvoorbeeld weet dat je in een bepaalde maand de auto vaak nodig zal hebben, is het handig om dan een auto te leasen via een shortlease. Hierdoor hoef je de auto dus echt alleen maar te leasen tijdens periodes dat je een auto nodig zal gaan hebben.