Dakkapel: de voordelen op een rijtje gezet

Dakkapel

Er zijn verschillende voordelen verbonden aan het nemen van een dakkapel. Zo verhoogt een erker aanzienlijk de meerwaarde van je huis, het geeft je huis meer ruimte, het geeft ook meer lichtinval, en het heeft een hoge isolatiewaarde. Combineer je dakkapel met kunststof kozijnen en je bent ervan verzekerd dat het helemaal goed geïsoleerd is. In onderstaande blog gaan we alle voordelen van een dakkapel af.

Meer ruimte

Het belangrijkste voordeel van een dakkapel, is dat je huis ineens groter is. Die ruimte onder dat schuine dak waar je normaliter niet zou kunnen lopen, is nu een volwaardige kamer bijna geworden. Je kunt hem vervolgens naar behoefte in gaan richten. Het kan een mooie schilderruimte worden, of een speelkamer voor de kinderen. Of je zet er een bureau neer en maakt er een studeer- of kantoorruimte van. Je kunt de erker in allerlei kamers van het huis plaatsen, het is natuurlijk belangrijk om te bepalen waar de behoefte ligt.

Meer licht

Je kunt nu ook meer zien in de ruimte met je dakkapel. Waar het voorheen alleen een donker zolderraampje had (ervan uitgaande dat je kiest voor je zolder), heb je nu licht. Dit zorgt ervoor dat ook deze ruimte van je huis beter leefbaar wordt, want licht is een belangrijk element van je slaap- en waakritme. Als jij de hele dag in een donkere kamer zit, zul je ’s nachts minder goed kunnen slapen bijvoorbeeld.

Een dakkapel isoleert

Je zult wel voor een bepaald soort erker moeten kiezen om dit voordeel waar te maken. Als je een polyester dakkapel hebt, kun je behoorlijk besparen op de energierekening. Polyester heeft een hoge isolatiewaarde. Aangezien warmte opstijgt, en je wilt de warmte in je huis houden, is het het handigst om de polyester dakkapel op zolder te plaatsen. In de zomer houdt het de hitte van de zon buiten, en in de winter stijgt de warmte van beneden op: nooit meer stoken dus!

Verhoog de meerwaarde van je huis

Dit is een logisch voordeel, maar toch mag het even gezegd worden. Een dakkapel verhoogt de meerwaarde van je huis aanzienlijk. Als je dan uiteindelijk besluit om het te verkopen, hoort de erker erbij. Omdat het loopoppervlakte van je huis groter is geworden, is het huis meer waard. Een dakkapel maakt het huis bovendien mooi voor de verkoop, omdat het opvalt aan het oog. Het huis wordt als aanlokkelijker gezien door bovenstaande voordelen. Genoeg voordelen toch?