Boottrailer met enkele as, of niet?

boottrailer

Een boottrailer: iedereen met een boot of sloep heeft er vroeg of laat een nodig. Je kunt natuurlijk ook je boot of sloop ergens aanmeren, maar dan moet je (bijna) altijd wel iets van havengeld of andere kosten betalen om aan te mogen meren. En dat kan flink in de papieren lopen. Zoals velen weten, is het duurste aspect van een boot hebben namelijk het havengeld. Met een goede boottrailer kun je dat vermijden. Door de boot elke keer dat je wil varen weer mee naar huis te nemen en daar te parkeren, bespaar je op de lange termijn.

Een nieuwe boot, een nieuwe boottrailer

Enige tijd geleden heb ik echter een nieuwe boot gekocht. Dus nu moet ik ook een nieuwe boottrailer aanschaffen. Een boottrailer is namelijk in de meeste gevallen specifiek ontworpen voor een bepaald formaat boot. Of sloep natuurlijk, wanneer je liever in een sloep door de grachten vaart, dan met een klein bootje over de meren, of op de zee. Een boottrailer is over het algemeen altijd handig voor iedereen die een boot of sloep heeft en op veel verschillende locaties wil varen. Zo hoef je niet elke keer helemaal naar de haven waar je de boot of sloep hebt liggen, maar kun je direct vanaf huis de boot op de boottrailer plaatsen en achter je auto hangen.

Ideaal voor watersport

Een boottrailer is enorm handig wanneer je watersport beoefent. Wanneer er ergens goede golven zijn (of juist heerlijk kalm is, voor de liefhebber), dan kun je direct vanaf huis richting het water, met de boot op de aanhangwagen. Dat is het gemak van een boottrailer aan huis! Met een speciale aanhangwagen voor je boot of sloep hoef je nooit eerst naar de haven waar je de boot heb gestationeerd. Je kunt direct genieten van het goede weer om te gaan watersporten!

Waar vind je een goede trailer?

Het vinden van een goede trailer of aanhangwagen kan even duren, aangezien het per boot en sloep verschilt wat een ideale aanhangwagen is. Dat verschilt namelijk sterk per type boot en formaat. Houd er daarom altijd rekening mee dat de ene trailer wellicht niet goed past op die ene boot. Bovendien is het belangrijk om rekening te houden met de as van de trailer. Of, of je een geremde of een ongeremde trailer wil voor je boot. Dat heeft te maken met de koppeling met de auto.