Zonnepanelen huren in de zonnigste periode van het jaar

Zonnepanelen huren

De afgelopen dagen hebben we alleen maar mooi weer gehad. Dat is maar goed ook, want we schijnen er gelukkiger van te worden. Waar we ook gelukkiger van worden, is maandelijks meer overhouden om te besteden in de zonnige zomermaanden. En hoe kan je dat beter doen dan de zon te gebruiken? Zonnepanelen huren kan enorm voordelig zijn.

We worden gelukkig van zonlicht en geld

Niets is gratis, behalve de zon. De zon is een schitterend natuurverschijnsel die ons gelukkiger maakt. Psychiater Bram Bakker legt uit dat de zon zorgt voor de aanmaak van vitamine D in je lichaam. Door die vitamine maak je weer hormonen aan, zoals dopamine. Dit hormoon heeft invloed op je bioritme en zorgt voor een geluksgevoel (RTL). Uit een ander onderzoek van RTL blijkt dat ook geld gelukkig maakt. Natuurlijk zijn daar meerdere voors en tegens voor te bedenken, maar uit cijfers van het CBS blijkt dat hoe meer mensen verdienen, hoe gelukkiger ze zijn. Die twee feiten met elkaar gecombineerd kunnen leiden tot de beslissing: zonnepanelen huren.

Waarom zonnepanelen huren?

Omdat we blij worden van de zon, en blij worden van geld. Met zonnepanelen huren gebruik je het zonlicht om geld te besparen. Als je zonnepanelen neemt, is dat vergelijkbaar met een rendement van 6 procent spaarrente. Wat betekent dat concreet? Als je 10 zonnepanelen op je dak hebt, levert dat jaarlijks ongeveer 2400 kWh stroom. Daar betaal je ongeveer 480 euro voor. Die 480 euro bespaar je dus. Daar kun je weer veel leuke andere dingen mee doen.

Maar waarom zonnepanelen huren, en niet kopen? In het vorige voorbeeld hadden we het over 10 zonnepanelen. Als je die moet kopen ben je ongeveer vierenhalf duizend euro kwijt (inclusief installatie). Dat heeft niet zomaar iedereen liggen, en bovendien ben je dan zelf 100 procent verantwoordelijk voor wat ermee gebeurt. Zijn ze stuk? Moet jij ze (laten) vervangen. Bij zonnepanelen huren betaal je een vast bedrag per maand. Voor 10 zonnepanelen betaal je bijvoorbeeld (ongeveer, afhankelijk van de leverancier) 40 euro per maand. De besparing per jaar is zo’n 55 euro, geen gekke deal!

Zonnepanelen huren: mogelijkheid voor iets anders

In de zomer(vakantie) wil je optimaal kunnen genieten van het weer en je vrije tijd. Je wil niet bezig zijn met het betalen van je energierekening(en). Met zonnepanelen huren bespaar je niet alleen een bepaald bedrag per jaar, maar ben je ook goed bezig voor het milieu. Zo kan iedereen een steentje bijdragen om nog jarenlang van deze mooie planeet te kunnen genieten, en geld overhouden om iets anders leuks te doen in de zomermaanden.