Wat beton ciré doet met de sfeer van je woonkamer

Heb jij al gehoord van deze nieuwe interieur trend? Beton cire is de laatste jaren een erg populair materiaal geworden dat je terugziet in de interieurs van velen. Met beton ciré geef jij je interieur een unieke en stoere uitstraling. Het materiaal is erg veelzijdig en wordt veel gebruikt voor vloeren, maar ook voor het bekleden van wanden! Dit kan erg mooi staan in bijvoorbeeld je badkamer. Inspiratie nodig voor jouw huis? Lees dan snel verder!

Meer uitleg over het materiaal

Beton ciré is een unieke, watervaste stuclaag die op elke ondergrond hecht en in zeer dunne lagen wordt aangebracht. Het product is origineel afkomstig uit Frankrijk, maar wordt inmiddels over de hele wereld gebruikt! Beton ciré heeft unieke eigenschappen zoals haar mooie gemêleerde structuren, haar brede inzetbaarheid en ook is het materiaal slijt- en watervast! In tegenstelling tot stuclagen op basis van gips is beton ciré een stuclaag op basis van cement met daaraan toegevoegd een kunststof verharder. Pas bij jou thuis wordt het beton ciré cement met de harder gemengd. De werkzame bestanddelen geven beton ciré haar waterafstotende karakter. Zo is het mogelijk om dit materiaal niet alleen in droge, maar ook zeker in natte ruimtes aan te brengen!

De inzetbaarheid van beton ciré

Beton ciré wordt ook wel sierbeton genoemd en wordt veel gebruikt in onder andere badkamers en doucheruimten, in de keuken (en dan voornamelijk op aanrechtbladen), om een badopstelling mooi te bekleden of om een open haard wat robuustheid te geven. Niet alleen het uiterlijk van het materiaal is erg geliefd bij menig mens. Ook is het materiaal bijna op elke ondergrond aan te brengen! De enige eis is dat de vloer of wand vlak en vormvast is. Met een beton ciré vloer geef jij je woonkamer een stoere look. Je hebt de keuze uit veel verschillende natuurlijke tinten. Zo is er altijd wel eentje te vinden die bij je past. De grijstinten zijn anno 2022 het meest populair. Ook kun je voor grijstinten gaan in de basis en die kleur vervolgens combineren met warmere tinten. Tinten die vaak worden gecombineerd met grijs zijn donkergroen, bruin of zandkleuren. Voor een vrouwelijker interieur kun je gaan voor roze en berry tinten. Zo zie je maar dat je met het materiaal beton ciré alle kanten op kunt! Het beton ciré wordt aangebracht door de experts op dat gebied. Dit komt doordat het aanbrengen nog een hele karwei is. Voor het beste resultaat ga je niet zelf aan de slag, maar laat je het aanleggen uitbesteden. Neem online een kijkje en laat je inspireren!