Verhoog je status met een houten horloge voor heren

houten horloge heren plaatje

Je ziet het tegenwoordig steeds meer in het straatbeeld. Het houten horloge voor heren. Het is een trend die een jaar of vier geleden is komen overwaaien vanuit Amerika met inmiddels in Europa een stevige voet aan de grond gekregen heeft. Ik durf te stellen dat het houten horloge voor heren een definitieve plek in het modebeeld heeft gekregen. Vooral omdat het er leuk en natuurlijk uitziet. Maar ook omdat het duurzaamheid uitstraalt en gewoonweg een leuk cadeau is om te geven aan iemand. Als laatste heeft het houten horloge voor heren nog een aantal bijkomende voordelen ten opzichte van het gewone horloge. Dus zeker de moeite waard om er meer over te lezen.

Van welk hout wordt het houten horloge voor heren gemaakt?

Er zijn uiteraard vele houtsoorten waar een houten horloge voor heren van gemaakt kan worden. De meest populaire is bamboe. Bamboe is een houtsoort wat makkelijk te bewerken is en daarom bij uitstek geschikt om er een horloge van te maken. Het leuke verder aan bamboe is dat het er is in verschillende tinten. De meeste bekende is de blanke vorm, maar het is er ook in een hele donkere vorm en een roodtint. Zo kan je met bamboe dus nagenoeg altijd uit de voeten. Nadeel wel is dat het niet een hele duidelijk houtnerf heeft en er houtsoorten zijn waarbij het horloge meer een houtlook heeft. Bamboe is wel een heel duurzaam houtsoort. Bamboe is na 5 jaar geschikt om mee te produceren en hierdoor is het sneller beschikbaar dan dat er nodig is. Dit voorkomt de ontbossing dat inmiddels wereldwijd een serieus probleem aan het worden is. Als je een houten horloge voor heren met een duidelijkere houtlook wil dan kun je het beste kiezen voor Zebrano of Zebrahout. De naam zegt het al dit hout heeft een tekening die op het patroon van een Zebra lijkt.

De voordelen van het houten horloge voor heren

Het houten horloge voor heren kent een aantal voordelen ten opzichte van het normale horloge. Een belangrijke is dat veel mensen last van huiduitslag of exceem hebben bij het dragen van een metalen horloge. Dit komt door het middel waarmee het metaal bewerkt is. Dit is bij hout niet zo waardoor het door iedereen te dragen is. Verder is een houten horloge vele malen lichter dan een metalen horloge. Hierdoor is het ook prettiger om te dragen. Als laatste kan je hout makkelijker en leesbaarder graveren waardoor het persoonlijker te maken is.