Beter slapen in enkele stappen

Beter slapen wil bijna iedereen wel. Toch is slaap voor de een heel anders in vergelijking met slaap voor de ander. Iedereen heeft wel een klein ritueeltje of een dingetje met slaap. Ook heeft niet iedereen even veel slaap nodig. Toch is beter slapen altijd goed! In deze blog krijg je daar enkele tips voor. Deze maken dat je nét even dat stukje beter slaapt waardoor je ‘s ochtends frisser wakker wordt.

Donkere kamer

Mensen slapen gewoonweg beter als een kamer écht donker is. Zorg hier dan ook voor. Bij voorkeur gebruik je dan donkere raambekleding. Dit zorgt ervoor dat de kamer minder wordt blootgesteld aan licht omdat donkere raambekleding minder licht doorlaat. Zwarte jaloezieen op maat of vouwgordijnen op maat kunnen hier goed bij helpen. Ze zijn op maat gemaakt, dus ze sluiten perfect aan op je raam. Niet meer wakker worden door die eerste zonnestraaltjes of een auto die voorbij komt rijden dus!
 

Koele kamer

Ook slapen mensen over het algemeen beter in een koele kamer. De ideale temperatuur verschilt per mens, maar over het algemeen kun je beter slapen in een kamer met een temperatuur tussen de 17,5 en 19ºC. Dit kan misschien vrij koud klinken, maar pak een dik deken en je zult er anders over denken. Je voelt je echt heerlijk als je in deze temperaturen slaapt en je valt zo weg. Hoe je dit gaat realiseren? Bij voorkeur met een airco. Een airco is helaas best duur. Een ingebouwde dan vooral, maar ook een mobiele airco valt niet mee in aanschafprijs en is een stuk minder zuinig dan een ingebouwde airco. Je kunt ook een ventilator gebruiken en voor de ventilator een natte doek of een zak met ijs hangen. Dit heeft niet geheel hetzelfde effect als een airco, maar het zal wel enig verschil maken. 

Schermen

Het gebruik van apparatuur, en dan met name een mobiele telefoon, is voor het slapen af te raden. Je wordt hier enorm wakker en actief van. Het is nog beter om een filmpje op je televisie te kijken, maar bij voorkeur doe je iets anders. Met iets anders hebben we het dan vooral over mediteren, lezen of yoga. Dit helpt heel ontspannend, voor zowel je lichaam als je geest. Let er wel op dat je dit met je volle aandacht doet en dat je niet ergens anders in gedachten bent. Zo realiseer je het meest ontspannende effect.